رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق ایران گفت: برای جذب سرمایهگذاری خارجی ضمن لزوم ایجاد اکوسیستم یکپارچه در کشور میتوان از ظرفیت اتاق بازرگانی بینالملل (ICC) استفاده کرد.
اعضای کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق ایران در جلسهای با دبیرکل کمیته ایرانی ICC به بررسی راههای تقویت سرمایهگذاری خارجی در ایران و سرمایهگذاری ایرانیان در خارج از کشور پرداختند. همچنین جایگاه، امکانات و ابزارهای موجود در اتاق بازرگانی بینالملل (ICC) که میتوان از آنها برای ارتقای سطح سرمایهگذاری خارجی بهره برد، مورد بحث قرار گرفت.
به عقیده اعضای کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق ایران، اگر به دنبال رشد و توسعه اقتصادی کشور هستیم، جذب سرمایهگذاری خارجی راهی اجتنابناپذیر است. از سوی دیگر، ورود سرمایههای خارجی نه تنها منابع مالی جدیدی را وارد اقتصاد ایران میکند، بلکه به توسعه سطح ارتباطات بینالمللی کشور نیز کمک شایانی خواهد کرد.
فعالان اقتصادی در بخش سرمایهگذاری و تأمین مالی بر اهمیت زمینهسازی برای حضور هیأتهای ایرانی در رویدادهای بینالمللی و تخصصی تأکید کردند. این موضوع با حمایت و همکاری اتاق بازرگانی بینالملل (ICC) قابل دستیابی است.
یکی از نکات کلیدی که در این نشست مطرح شد، ضرورت ایجاد پنجره واحد برای جذب سرمایهگذاری بود. به این معنا که سرمایهگذار خارجی باید بداند برای پیگیری امور خود باید به کدام بخش مراجعه کند، بدون اینکه با تعدد دستگاهها و نهادها مواجه شود. در حال حاضر، یکی از مشکلات عمده، وجود دستگاههای متعدد متولی و مجوزدهنده است که موجب سردرگمی و در نهایت بیاعتمادی سرمایهگذاران میشود.
علاوه بر این، اعضای کمیسیون به مواردی همچون استانداردسازی قراردادها بر اساس الگوهای بینالمللی، حذف فرآیندها و مجوزهای غیرضروری و همچنین آموزش مهارتهای مذاکره و نحوه برخورد حرفهای، بهعنوان دیگر الزامات مهم در جذب سرمایهگذاری اشاره کردند.
علاوه بر بررسی موضوعاتی که به جذب سرمایهگذاری خارجی کمک میکند، رسیدگی به مشکلات ارزی و روند اجرای پیمانسپاری ارزی نیز به عنوان یکی از دغدغههای اصلی فعالان اقتصادی مطرح شد. این موضوع بهعنوان پیشنیازی اساسی برای جذب سرمایهگذاری خارجی شناخته میشود.
در همین راستا، فرشید شکرخدایی، رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی، بر اهمیت جذب سرمایهگذار در بخش انرژی تأکید کرد. او گفت که تأمین انرژی اولین و مهمترین زیرساختی است که در هر سرمایهگذاری مورد توجه قرار میگیرد. بنابراین، برای رسیدن به موفقیت در مسیر سرمایهگذاری، باید ابتدا مشکلات موجود در حوزه انرژی را حل کنیم. به همین دلیل، اولویت اصلی در جذب سرمایهگذاری باید به بخش انرژی اختصاص یابد.
این فعال اقتصادی بیان کرد که در صورت اجرای دقیق و کامل برنامههای دولت برای رفع ناترازی انرژی، سه سال دیگر میتوان به وضعیت مطلوب سال ۱۴۰۳ دست یافت.
او ادامه داد که دولت برنامههایی مانند افزایش راندمان نیروگاهها، افزایش فشار گاز و موارد مشابه را در دستور کار دارد. اگر این اقدامات از همین امروز آغاز شود، نتایج آن سه سال دیگر مشخص خواهد شد. همچنین، تمرکز دولت بر انرژی خورشیدی است که هرچند زودبازده به نظر میرسد، اما سرمایهگذاری و احداث نیروگاههای خورشیدی با چالشهای خاصی همراه است.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران همچنین از راهاندازی میز سرمایهگذاری در اتاقهای استانی به همت این کمیسیون خبر داد و افزود که در بخش زیادی از اتاقهای سراسر کشور این میزها ایجاد شدهاند. هدف از این اقدام، تنظیم الگویی یکپارچه و ایجاد پنجره واحد در حوزه سرمایهگذاری است. بخش خصوصی تلاش کرده تا اکوسیستم سرمایهگذاری را شکل دهد، از تمرکزگرایی فاصله بگیرد و تمام ظرفیتهای موجود در کشور را بهکار گیرد.
شکرخدایی بر اهمیت وجود شتابدهندهها در بخش سرمایهگذاری تأکید کرد و گفت که این موضوع بهعنوان یک نیاز مبرم باید در اولویت قرار گیرد. او افزود که جذب سرمایهگذاری خارجی نیازمند بهرهمندی از امکانات این شتابدهندههاست و در کنار آن، بازنگری قوانین مرتبط، بومیسازی استانداردهای بینالمللی در حوزه سرمایهگذاری خارجی و تمرکز ویژه بر واحدهای کوچک و متوسط نیز از ضرورتهای این حوزه است.
محمد خزاعی، دبیرکل کمیته ایرانی ICC، نیز اتاق بازرگانی بینالمللی را نهادی دانست که در ایجاد ارتباطات، تبادل داده و اطلاعات و هماهنگی بین اتاقها نقش مؤثری ایفا میکند. او اظهار داشت که با کمک این کمیته، امکان انجام اقدامات مؤثر در زمینه سرمایهگذاری خارجی وجود دارد و ظرفیت همکاری مشترک بین کمیته ایرانی ICC و کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران فراهم است.
خزاعی همچنین از آمادگی این کمیته برای فراهم کردن شرایط مشارکت فعالان اقتصادی ایرانی در رویدادهای بینالمللی خبر داد. به گفته او، این امکان وجود دارد که با مشخص کردن تقویم رویدادهای اولویتدار، برنامهریزیهای لازم برای حضور هدفمند در این برنامهها انجام شود.
برای اصلاح قانون اتاق ایران باید نظر خود بخش خصوصی لحاظ شود، برای مطالعه این خبر کلیک کنید.