حسن فروزانفرد، رئیس کمیسیون حکمرانی سازمانی اتاق تهران، در سخنان پیش از دستور خود در نوزدهمین نشست هیات نمایندگان، به تشریح اهمیت رتبهبندی شرکتها براساس گزارش ESG و توضیح گزارش ESG و پایداری شرکتها پرداخت که در دهههای اخیر به عنوان مسئولیت شرکتها در قبال مسائل زیستمحیطی و اجتماعی ارائه آن الزامی شده و شاخصی مهم برای جذب سرمایهگذاری محسوب میشود، در حالی که در کشور ما طی سال گذشته تنها ۲۰۰ شرکت این گزارش را تهیه و ارائه کردهاند.
رئیس کمیسیون حکمرانی اتاق بازرگانی تهران با اشاره به مسئله رتبهبندی شرکتها براساس گزارش ESG و پایداری بنگاهها و اهمیت یافتن این مساله طی چند دهه اخیر در جهان، توضیح داد که با اعمال رعایت قواعد و مقررات مربوط به محیطزیست، مسائل اجتماعی و حکمرانی، محدودیتهایی برای بنگاهها در جهت حرکت به سمت توسعه پایدار، ایجاد شده است.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، حسن فروزانفرد که به عنوان سخنران پیش از دستور در نوزدهمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران سخن میگفت، افزود: رویکردهایی از جمله بینظمیهای زیستمحیطی و بیتوجهی به جامعه، در حوزه کسبوکار و بنگاهداری مورد توجه جدی قرار گرفته و سازمانها و شرکتها موظف هستند که گزارش پایداری را روی این مسائل ارائه دهند.
او با اشاره به اینکه این مفهوم و سازوکارهای آن در جلسه اخیر کمیسیون حکمرانی سازمانی اتاق تهران مورد بررسی قرار گرفت، تصریح کرد که در ایران نیز از چند سال گذشته و از سوی سازمان بورس، انتشار گزارش پایداری به عنوان یک مقرره برای شرکتهای بورسی اجباری شدهاست. با این حال، به گفته فروزانفرد، همچنان این رویکرد در بستر عمومی شرکتها در ایران مورد کمتوجهی قرار گرفته و آمار نشان میدهد که طی یکسال گذشته تنها حدود ۲۰۰ شرکت این گزارش را تهیه کردند.
رئیس کمیسیون حکمرانی سازمانی اتاق تهران با این توضیح که در حال حاضر، رتبهبندی شرکتها براساس گزارش ESG و پایداری شرکتی، بستر تعاملات بینالمللی کسبوکارها را شکل میدهد، یادآوری کرد که برای جذب سرمایهگذاری، داشتن رتبه مناسب در این شاخص، یک امتیاز جدی محسوب میشود.
حسن فروزانفرد تصریح کرد: در اتاق بازرگانی تهران این مهم مورد توجه قرار گرفته و کمیسیون حکمرانی سازمانی اتاق تهران تلاش میکند، اهمیت گزارش پایداری و چگونگی اجرای آن را نزد بنگاهها و اعضای این اتاق ترویج و توسعه دهد.