آنچه آینده جایزه امین الضرب را رقم می زند در واقع تمرکز به رسیدن مدل و مکانیزیم علمی ارزیابی است که روند موفقیت ها و اعتبار این جایزه را پایدار کند.
تا چند روز آینده دومین مراسم امین الضرب در ۱۳۴ امین سالگرد تاسیس اتاق تهران برگزار می شود. موضوع مهم در این باره مدل الگوی موفقی است که در این راه به دست می آید. به عبارتی هرگاه موفق شویم مدلی را به عنوان مدل موفقیت برای سازمان های ایرانی در نظر بگیریم و آماده کنیم، همچنین میزان دسترسی و دستیابی به این مدل را با روش های حرفه ای و علمی ارزیابی کنیم، می توانیم ادعا کنیم که تسهیل گری برای موفقیت شرکت ها در ایران را ارائه داده ایم. بنابراین اینکه چقدر مراسم امین الضرب موفق خواهد بود کاملا وابسته به توان مدل سازی است.
در دنیا جوایز مهم و المان های شناخته ای شده ای وجود دارد و همه ادعایشان این است که مدل های خوب و جامعی را برای موفقیت در حوزه کسب و کار و کیفیت و سرآمدی سازمانی طراحی می کنند. آنها در مرحله بعد هم با مکانیزم های حرفه ای ارزیابی هایی را انجام می دهند.
به وسیله این روش، شرکت ها با بهره گیری نظام ارزیابی که به وجود آمده می فهمند در چه حوزه های ضعیف و در چه حوزه هایی قوی هستند و اولویت هایشان چیست. در نهایت آنها متوجه می شوند که در کجا ایستاده اند و در چه مسیرهایی باید گام بردارند.
حالا برای اینکه موضوع ملموس تر شود، باید ابتدا تعریفی برای مدل ارائه داد. مدل مفهومی است که براساس تلاش برای ساده سازی واقعیت پیچیده حاصل می شود. وقتی واقعیت پیچیده مانند موفقیت سازمانی که المان های متعدد دارد از جمله ویژگی های شخصی صاحبان، موقعیت جغرافیایی، استراتژی ها و… به مجموعه المان های قبل فهم تبدیل شود، آن زمان است که مدل سازی کرده ایم.
حالا اگر این مدل ها خوب، علمی و حرفه ای باشد می توانند به عنوان گاید لاین برای عموم و شرکت ها و توسعه آنها به حساب آیند.
تمام این صحبت ها برای این گفته شد تا مشخص شود اتاق تهران با برگزاری مراسم امین الضرب، پا در این مسیر گذاشته است. اتاق تهران در این مراسم از پیشکوستان و توانمندان و تاثیرگذاران عرصه اقتصادی تقدیر می کند. در این میان، نکته مهم این است که چقدر به سمت طراحی مدل مناسب با واقعیت کسب و کار ایران در تحت عنوان امین الضرب در حرکت هستیم.
تا جایی که من از روند مراسم امین الضرب باخبر هستم، بزرگان و صاحبان حرفه به خدمت و همکاری فراخوانده شده اند تا ویژگی برتر و مختلف در افراد موفق را شناسایی کند. در این مراسم شاخص ها و عناوینی مدنظر است که به نظر می آید که عمده تصمیم گیری نهایی مبتنی برای تشخیص از روی خبرگی بوده است.
در این مراسم خبرگانی جمع شده اند تا براساس مجموعه ای معیارها بهترین ها انتخاب کنند. به این ترتیب اگر مدلی مطابق با کسب و کارهای ایران ایجاد شود، آن زمان باید گفت که مراسم امین الضرب موفق بوده است.
من به عنوان عضوی از پارلمان بخش خصوصی تهران از برگزاری و کیفیت اولین دوره خیلی راضی و خشنود هستم. مراسم در سطحی مناسب و با دعوت از افراد مهم با برنامه ریزی انجام شد. در دومین دوره هم تلاش شده تا جزییات و شاخص های دقیق تری اعمال شود.
با این حال آنچه آینده این جایزه را رقم می زند در واقع تمرکز به رسیدن مدل و مکانیزیم علمی ارزیابی است که روند موفقیت ها و اعتبار این جایزه را پایدار کند.