حضور هیئت اعزامی اتاق تهران در ولینیوس، بیستویکمین کنفرانس مبارزه با فساد در ولینیوس لیتوانی به همت سازمان غیرانتفاعی شفافیت بینالملل برگزار شد. این دوره از کنفرانس دوسالانه با حضور مقامات دولتی، نهادهای مدنی و فعالان بخش خصوصی از سراسر جهان به بررسی سلامت کسبوکار، تاثیر فساد بر امنیت بینالمللی، ثبات اقتصادی و چالشهای اقلیمی با شعار Standing for Integrity با محوریت درستی در کسبوکار برپا شد و یک هیات پنج نفره از اتاق تهران نیز در این کنفرانس حضور داشتند.
بیستویکمین دوره کنفرانس بینالمللی مبارزه با فساد (IACC)بزرگترین رویداد جهانی مستقل برای مبارزه با فساد، روز سهشنبه ۲۹ خردادماه مصادف با ۱۸ ژوئن در ولینیوس، پایتخت کشور لیتوانی آغاز به کار کرد. این کنفرانس طی چهار روز و با حضور بیش از ۲۰۰۰ نفر از ۱۴۰ کشور جهان از جمله سران کشورها، رهبران تجاری، موسسههای مالی بینالمللی، نهادهای مدنی و روزنامهنگاران برگزار شد و در آن مطالب بسیاری پیرامون چگونگی تاثیر فساد بر چالشهای جهانی نظیر تغییرات اقلیمی، اقتصاد، ثبات مالی جهانی و همچنین شیوههای نوین مقابله با فساد با رویکرد پیشگیری از زمینههای بروز فساد به جای مقابله با مصادیق فساد پس از وقوع آن را مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس کمیسیون حکمرانی سازمانی اتاق تهران که در رویداد حاضر شده بود با ارائه توضیحاتی گفت: در این کنفرانس رهبران برجسته دولتها و کارشناسان مبارزه با فساد از سراسر جهان از جمله گیتاناس نائوشدا رئیسجمهور لیتوانی، برناردو آلاورلو رئیسجمهور گواتمالا، ماتیاس کورمان دبیرکل سازمان توسعه و همکاری اقتصادی(OECD)، رئوبن لیفوکا رئیس شورای کنفرانس بینالمللی مبارزه با فساد، فرانوسوا والرین رئیس شفافیت بینالملل، لیناس پرواناس مدیر خدمات تحقیقات ویژه لیتوانی حضور داشتند و به سخنرانی در نشستهای عمومی پرداختند.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، حسن فروزانفرد افزود: کنفرانس امسال با محوریت موضوع «مقابله با تهدیدات جهانی: ایستادگی برای درستی در کسب وکار» به بحث و بررسی موضوعاتی نظیر نیاز به بازگرداندن اعتماد متقابل میان نهادهای اجتماعی از جمله شهروندان، بخش خصوصی و حاکمیت، محافظت از قهرمانان و مبارزان با فساد، رسیدگی به فساد در حوزه محیط زیست، تجارت غیرقانونی، رشوهخواری، قاچاق، فساد در زنجیرههای تامین، جرایم سازمان یافته، سلامت در امور مالی و بانکی، عدم شفافیت در اقدامات اقلیمی و مقابله با مخاطرات محیط زیستی، توانمندسازی زنان، شنیدن صدای اقشار محروم، عدم شفافیت و تاثیر آن بر فساد در محیط کسبوکار و… در قالب بیش از ۷۰ کارگاه و نشست عمومی برگزار شد.
او اضافه کرد:در این کنفرانس چهار فیلم مستند به میزبانی هفتمین جشنواره فیلم Films4Transparency (F4T) با موضوع افشای فساد به نمایش درآمد.
فروزانفرد همچنین در مورد دیگر مباحث مطرح شده در این کنفرانس گفت: در این رویداد بر اهمیت مفهوم سلامت در کسبوکار (Integrity) تاکید شد، آنچنان که تنها راه رسیدن به محیط سالم و اخلاقی کسبوکار، شفافیت، پاسخگویی و مشارکت عمومی با تاکید بر نقش نهادهای مدنی و بخش خصوصی میگذرد. در این رویداد همچنین برای حفظ اخلاق در جامعه و کسبوکار به بهرهگیری از روشهای نوین و استفاده از هوش مصنوعی با تاکید بر اولویت کیفیت دادهها بر در دسترس بودن دادهها اشاره شد.
به گفته فروزانفرد، بیانیه حضور هیئت اعزامی اتاق تهران در ولینیوس، که حاصل نظرات ارائه شده و راهکارهای پیشنهادی است، با محورهای دفاع از مبارزان با فساد، هدف قراردادن جرایم زیست محیطی، توقف دزدسالاری و قاچاق، جلوگیری از ناامنی جهانی و درگیریهای خشونتآمیز و ایجاد اقتصاد جهانی اخلاقمحور در سایه همبستگی جهانی منتشر شد.
هیات اعزامی اتاق تهران به این کنفرانس به سرپرستی حسن فروزانفرد، رئیس کمیسیون حکمرانی سازمانی اتاق تهران، در این نشست حضور پیدا کرد و دیاکو حسینی معاون بررسیهای اقتصادی، امین صدرنژاد نایبرئیس کمیسیون حکمرانی سازمانی و آهو یاوری و ناهید مجیدی کارشناسان امور بینالملل اتاق تهران دیگر اعضای این هیات پنج نفره بودند که در نشستهای عمومی و کارگاههای اختصاصی این کنفرانس حضور پیدا کردند.