رئیس اتاق بازرگانی تهران در ملاقات با رئیس مرکز سرمایهگذاری ارمنستان پیشنهاداتی برای توسعه همکاریهای دوجانبه ارائه کرد. ایجاد منطقه آزاد اقتصادی و تجاری مشترک، ایجاد شهرک صنعتی مشترک و همچنین استفاده از ظرفیت ارمنستان در صادرات مجدد کالاهای ایرانی بخشی از این پیشنهادات بود. مدیر مرکز خدمات سرمایهگذاری ارمنستان تاکید کرد: این مرکز از فعالیتهای سرمایهگذاران ایرانی در ارمنستان حمایت خواهد کرد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران و رئیس مرکز سرمایهگذاری ارمنستان با یکدیگر ملاقات کردند. در این جلسه که دبیرکل و تعدادی از اعضای هیات نمایندگان و روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق تهران نیز حضور داشتند، دو طرف بر اجرایی شدن تفاهمنامه منعقد شده میان اتاق تهران و مرکز سرمایهگذاری ارمنستان در سال ۲۰۲۲ تاکید کردند.
تفاهم نامه ۲۰۲۲ :
محمود نجفی عرب در ابتدای این جلسه به تفاهمنامهای که در سال ۲۰۲۲ میان اتاق تهران و این مرکز به امضا رسید اشاره کرد. او گفت: بهرغم امضای این تفاهمنامه، شاهد اتفاق معناداری در مناسبات این دو نهاد نبودهایم. از این رو امیدواریم که در این جلسه به تفاهمی دست پیدا کنیم که وارد عملیات اجرایی شود. همچنین بتوانیم مناسبات اقتصادی و تجاری دو کشور را به سقف ۳ میلیارد دلاری که روسایجمهور ایران و ارمنستان تعیین کردهاند، برسانیم.
او چند پیشنهاد عملیاتی را خطاب به رئیس مرکز سرمایهگذاری ارمنستان مطرح کرد. ایجاد یک منطقه آزاد اقتصادی (تجاری- صنعتی) مشترک در داخل سرزمین ارمنستان با مشارکت فعالان بخش خصوصی برای ایجاد زیرساخت فنی و صنعتی با هدف سرمایهگذاری مشترک اولین آنها بود. تأسیس واحدهای تجاری و صنعتی مشترک به منظور استفاده از ظرفیت ارمنستان در صادرات کالا و نیز خدمات به کشورهای آسیای میانه عضو اوراسیا به عنوان دومین پیشنهاد مطرح شد. در آخر، ایجاد یک شهرک صنعتی متعلق به بخش خصوصی در سرزمین اصلی با هدف صادرات محصول نیمهساخته و تکمیل و صادرات مجدد آن به کشورهای آسیای میانه و اوراسیا از جمله این پیشنهادات بود.
تجربه موفق اتاق تهران:
او همچنین به تجربه موفق اتاق تهران در تاسیس پنجره واحد کسبوکاراشاره نمود. وی پیشنهاد کرد که پنجره واحد مشترک در محل اتاق تهران به منظور تسهیل و تسریع فرآیند سرمایهگذاری دوجانبه در ایران و ارمنستان و تاسیس شرکتهای مشترک ایجاد شود.
رئیس اتاق تهران، افزایش میزان ظرفیت مالی و سرمایهای بانک ملت ارمنستان به منظور تسهیل در امر صدور ضمات نامههای بانکی برای شرکتهای ایرانی فعال در امر صادرات خدمات فنی و مهندسی و ایجاد سازوکار بانکی به منظور تسهیل در نقل و انتقالات پولی ناشی از صادرات را پیشنهاد کرد.
او افزود: ارمنستان پروژههای عمرانی بزرگی را آغاز کرده و فعالان حوزه فنی و مهندسی ایران میتوانند علاوه بر تضمین کیفیت، این پروژهها را با قیمت تمام شده پایینتری نسبت به رقبا اجرا کنند.
از سرمایهگذاران ایرانی حمایت میکنیم
لیلیت هارویان، رئیس مرکز سرمایهگذاری ارمنستان، نیز به اینکه این مرکز و اتاق تهران یک تفاهمنامه همکاری با یکدیگر دارند اشاره کرد. او ابراز امیدواری کرد که وقت اجرایی آن فرا میرسد. وی از آمادگی این نهاد برای استقبال از سرمایهگذاران ایران سخن گفت. او افزود: قول میدهم که هر کارآفرین ایرانی که بخواهد در کشور ما فعالیت کند، از تمام امکانات در جهت حمایت از او استفاده خواهیم کرد.
هارویان از پیشنهادات رئیس اتاق تهران استقبال کرد. او اعلام کرد که آنها را به سیاستگذاران و مقامات ذیربط ارمنستان انعکاس خواهد داد.
او به بازدیدی که از شهرکهای صنعتی ایران داشت اشاره کرد. وی گفت که از تجربه ایرانیها در ساخت شهرکها بهره خواهیم برد. در ادامه این جلسه، گزارشی از شاخصهای اقتصادی و همچنین شرایط و مشوقهای سرمایهگذاری ارمنستان ارائه شد. مشروح آن انتهای این خبر قابل دریافت و مطالعه است.
پس از آن، اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران نیز پرسشهایی را درباره شرایط سرمایهگذاری در ارمنستان مطرح کردند. در آخر، مقامات مرکز سرمایهگذاری ارمنستان به آنها پاسخ دادند.