حسن فروزانفرد، رئیس کمیسیون حکمرانی سازمانی اتاق تهران که به عنوان رئیس کمیته فنی ۳۰۹ سازمان ملی استاندارد ایران و نماینده ملی کشور در نشست عمومی بینالمللی این کمیته در شنزن چین حضور یافته بود، در یادداشتی به مرور تاریخچه این کمیته و فعالیتهای آن پرداخت و از اهمیت استانداردها و اصول حکمرانی سازمانها برای کاهش فساد، افزایش شفافیت و بهبود مدیریت ریسک گفت.
کمیته فنی ۳۰۹ سازمان بینالمللی استاندارد (ISO/TC 309) در سال ۲۰۱۶ با هدف توسعه استانداردهای بینالمللی در حوزه حکمرانی سازمانها تأسیس شد. این کمیته با رویکردی جامع و فراگیر تلاش دارد تا با تعریف و تدوین اصول حکمرانی به ارتقای کارآیی و شفافیت سازمانها در سطح جهانی کمک کند. همکاریهای بینالمللی و تخصصی اعضا و مشاوران این کمیته، تضمین میکند که استانداردهای تدوین شده بازتابدهنده بهترین روشها و تجارب جهانی باشد.
حکمرانی نقش کلیدی در بهبود عملکرد و پایداری سازمانها دارد. اصول حکمرانی مناسب میتواند به جلوگیری از فساد، افزایش شفافیت و بهبود مدیریت ریسکهای سازمانی کمک کند. در دنیای امروز که با چالشها و تحولات اقتصادی و اجتماعی بسیاری مواجه است، اهمیت حکمرانی سازمانی بیش از پیش برجسته شده است. سازمانها با پیادهسازی اصول حکمرانی مناسب، نه تنها میتوانند عملکرد داخلی خود را بهبود بخشند بلکه اعتماد و تعاملات با ذینفعان مختلف را نیز تقویت کنند.
نشست عمومی کمیته فنی ۳۰۹ سازمان بینالمللی استاندارد و کارگروههای فرعی یازدهگانه آن از تاریخ ۱۳ تا ۱۸ آبان ماه در شنزن چین برگزار شد. این نشستها فرصتی بود تا نمایندگان مختلف از سراسر جهان گرد هم آیند و درباره موضوعات مهم حکمرانی سازمانها و استانداردهای مرتبط با آنها بحث و تبادل نظر کنند. این نشستها به عنوان یک رویداد مهم بینالمللی، بستری مناسب برای تبادل دانش، تجارب و بهترین روشها در حوزه حکمرانی سازمانی به شمار میآیند و یافتههای زیادی برای سازمانها بهویژه تشکلها و بنگاههای بخش خصوصی و نهادهایی مانند اتاق بازرگانی دارد.
به عنوان نماینده ملی ایران و اتاق بازرگانی تهران در این نشست بینالمللی تلاش کردم تا علاوه بر بیان نقاط قوت و تجربههای موفق در حکمرانی سازمانی در کشورمان، آموزهها و یافتههای علمی و تجربی ارائه شده در این نشست را گردآوری کنم و در اختیار علاقمندان قرار دهم که به تدریج از طریق سایت اتاق تهران منتشر خواهد شد.